Odmor i zdravlje na prvom mestu,

BANJA TREPČA

- Vrhunski smeštaj po popularnim cenama:

Atomska banja TREPČA, zdravlje i odmor:

Za malo novca!
 • Provedite svoje slobodno vreme,
 • Koristite veoma povoljne usluge banjske rehabilitacije,
 • Družite se, šetajte i odmarajte,
 • Opustite se i relaksirajte,
 • i sve to po veoma povoljnim cenama u
  * atraktivnom smeštaju*

 

O Gornjoj Trepči:

Neki od gostiju koji su koristili pogodnosti smeštaja u hostelu GROF:

Smatra se da su se prva srpsko-slovenska plemena doselila u ove krajeve krajem VIII veka i naselila obe obale Zapadne Morave. Pošto su se u to vreme plemena često selila predpostavlja se da se ni ova nisu dugo zadržala na ovim prostorima. U početku su sela Gornja i Donja Trepča  bila jedno selo koje se pružalo od kose “Lipar” pa na jug ka selu Mojsinje. Dolaskom Turaka na ove prostore počinju prvi popisi radi zavođenja preza.U detaljnom popisu smederevskog sandžaka iz 1476.godine zabeleženo je i selo Trepča sa 25 domova. Interesantno je da se iz ovog popisa vidi da je u selu ziveo i pop, pa se da pretpostaviti da je i tada tu postojala ili crkva ili eventualno neka kapela. Po prvi put 1525.godine pominju se Gornja i Donja Trepča kao dva odvojena sela, koja su verovatno zbog velikog prostranstva na kome su se nalazila, bila podeljena.Tada je u Gornjoj Trepči bilo 9 domova i 6 mlinova, a vec 1528.godine 18 domova. Zbog čestih ratova između Turske i Austro-Ugarske u narednim decenijama, na ovim prostorima, ovi su krajevi potpuno opusteli. Smatra se da su preci današnjih stanovnika Trepče u ove krajeve došli polovinom ili krajem XVIII veka i da su se doselili iz  Crne Gore od plemena Trepčani po šemu je mesto I dobilo ime. • O atomskoj banji "Trepča":

 • Kada su termomineralni izvori Gornje Trepče počeli da se koriste za lečenje, nije poznato. Smatra se da su njena lekovita svojstva korišćena jos od davnina.Kada su u Čačku otkrivene rimske terme iz III veka naše ere, njihova veličina i način gradnje, ukazivale su na postojanje velikog rimskog naselja. Može se pretpostaviti da su i rimski legionari lek za svoje oronulo zdravlje nalazili u izvorima Gornje Trepče.
 • Ono što sa sigurnošću danas znamo je da je krajem XIX veka Tanasije Nikitović, iz Gornje Trepče, posmatrao i proučavao vodu na izvorištu i pošto se uverio u njenu lekovitost, odluči da sagradi jedan bazen za kupanje. Ozidao ga je od kamena koji se nalazio oko izvora, u dužini od dva  i visini od pola metra, bez krova.To je bilo 1890.godine, a tada je Tanasije postavio i spomen kamen, pored bazena, svom bratu Aleksi Nikitoviću, poginulom u ratu sa Turcima na Šumatovcu 1876.godine.Početkom XX veka uprava manastira dogradila je kupatila, a 1934.godine podigla je zgradu sa deset soba i jednu kafanu, i  njima upravljala sve do 1945., kada je Zakonom o agrarnoj reformi, manastiru oduzeta zemlja, uključujući i onu gde su bili izvori i objekti oko njih.

  Vrtoglavi porast broja posetilaca krajem šezdesetih neizostavno je morala da prati i izgradnja odgovarajucih objekata za smeštaj i lečenje pacijenata. Banja je postala veliko gradiliste.
  Pored postojecih,postavljeno je 50 novih kamp kucica.Prosireni su kupalisni kapaciteti za 12 kada I dva bazena, izgrađeni su restorani, prodavnice, kiosci.
  U roku od tri godine, u privatnom smeštaju, ponuda se sa 300 povećala na 3000 postelja.
  Krajem 1975.godine završen je stacionar u čijem sastavu su bili bazeni, kade za kupanje, lekarske ordinacije, laboratorija, sobe za smeštaj.
  Danas Lečilište poseduje sve objekte potrebne za smeštaj i lečenje pacijenata. Stacionar, restoran, hidroterapijski blok sa kadama za hidromasažu, upravnu zgradu sa lekarskim ordinacijama, kinezisalom, salama za elektroterapiju, recepcijom. U prijatnoj hladovini četinarske šume, na brežuljku sa koga se pruža pogled na celu Banju, nalaze se komforni bungalovi, opremljeni za smeštaj pacijenata.
  BANJA nudi medicinsku rehabilitaciju (poboljšanje ili kompenzacija postojećih oštećenja primenom specifičnih metoda - kineziterapija, fizioterapija, hidroterapija, kao i korišćenje prirodnih činilaca kod pacijenata).
 • Za sve one kojima je potreban intimniji smeštaj, izdvojen od same banje, ali u neposrednoj blizini, u ponudi su privatni smeštajni kapaciteti, visokog konfora i standarda i pri tome po veoma povoljnim cenama.

Naša ponuda:

U nedavno renoviranom objektu uređeni su apartmani, dvokrevetne i trokrevetne sobe sa opremom po svim standardima koji Vam omogućuju prijatan boravak i zavidan odmor.

 •  
  Objekat je smešten u mirnom kraju na uzvišici, čime je obezbeđen mir i intimna atmosfera.

  Svi smeštajni kapaciteti imaju klimu, kablovsku TV i pristup internetu.

  • Izgled soba:

 • Sve sobe su opremljene udobnim ležajevima, sopstvenim kupatilom, TV sa kablovskom, internet...

 • Za duži boravak, obezbeđen je popust čak i u punoj sezoni.:


  Pored promotivne cene, sve sobe su opremljene kablovskom TV, pristupom internetu i modernim kupatilom,
  nude pun komfor za odmor.

 • Kontaktirajte nas radi obezbeđenja smeštaja. Promotivne cene važe mesec dana.